Laleh og Ladan Bijani ser endelig ut til å få operasjonen de har ventet på i årevis. For syv år siden ble sjansene for en vellykket operasjon vurdert som så lav at tyske leger nektet å utføre operasjonen — fordi de fryktet at en eller begge kunne dø.

-Vi har forskjellig livsstil

Men fredag kom gladnyheten fra Raffles sykehus i Singapore. En talsmann opplyste at operasjonen kunne bli gjort så snart som i begynnelsen av neste uke, skriver Aftenposten.

Tvillingene Bijani sier de er komplett forskjellige personer som aldri slipper unna hverandre, og dersom situasjonen ikke forandrer seg snart, kommer de ikke til å holde ut lenger.

— Vi har forskjellige livsstil. Vi tenker veldig forskjellig, sier Ladan til BBC.

Etter nedturen da de tyske legene nektet å operere dem, fikk tvillingene nytt håp da de hørte om kirurgen Keith Goh fra Singapore. Han har tidligere utført en lignende operasjon på det nyfødte tvillingparet Ganga og Jamuna Shrestha fra Nepal, som også var sammenvokst i hodet. Den operasjonen tok 97 timer.

Begge utdannet advokater

I desember i fjor reiste søstrene til Singapore og ble evaluert en gruppe kirurger ledet av doktor Goh. Da sa han at operasjonen var mulig å gjennomføre, og at den endelige beslutningen var opp til tvillingene.

Hvis operasjonen blir vellykket vil Laleh prøve å få seg jobb som journalist i Teheran, mens Ladan vil flytte hjem til foreldrene i Shiraz og fortsette jusstudiene. Begge søstrene er i dag utdannede advokater.

En talsmann for sykehuset, som ba om å få være anonym, sa det vil bli holdt en pressekonferanse med flere opplysninger mandag.

Tvillingene Laleh og Ladan Bijani er begge utdannet advokater. Nå gleder de seg til å gå hver til sitt. <br/>Foto: Scanpix