04.42: — Vanskelig å si hvem som vant, sier David Gergen, som har jobbet både for republikanere og demokrater i Det Hvite Hus.

04.40: CNNs kommentator Gloria B o rger mener Obama klarte seg godt mot McCain i det som skulle være McCains "paradegren", utenriks- og sikkerhetspolitikken.

04.35: - Obama har ikke erfaringen som trengs og har gjort mange feil, gjentar McCain. Han mener at han vet hvordan krigssår kan heles. Og med det fikk krigshelten siste ord i debatten.

04.34: - Ingen land har noen gang hatt økonomiske nedgangstider og opprettholdt sin militærkraft. Derfor er dette (finanskrisen) et sikkerhetstema, sier Obama, som på slutten av debatten elegant knytter kveldens opprinnelige tema med det heteste valgkamptemaet.

04.24: McCain brukte uttrykket "walk the walk, not just talk the talk" tidligere i debatten. Et McCain-kjennemerke som gjerne følges opp med en gjennomgang av hans historikk i Senatet. Nå rapper Obama uttrykket og sier at McCain ikke har stemt for fornybar energi de siste 20 årene.

04.20: McCain vil ha Georgia og Ukraina inn i NATO.

04.16: - Russland er en trussel mot stabiliteten og freden i regionen. De må ut av Sør-Ossetia og Abkhasia, sier Obama. McCain latterliggjør Obama uttalelse om at både Georgia og Russland måtte vise måtehold i konflikten. - Han underslår at det Russland gjorde, var et maktovergrep mot Georgia, sier McCain.

04.13: McCain: - Setter du deg ned med Irans president, legitimerer du et regime som har kalt Israel et stinkende lik. Det er farlig. - Tanken om at vi skal sitte og bare høre på at Ahmadinejad spyr ut sprøyt uten å si noe, er selvsagt bare tull, sier Obama.

04.08: McCain kritiserer Obama for å ha sagt at han vil snakke med Ahmadinejad og Castro uten betingelser på forhånd. - Jeg setter meg ned med hvem som helst, men det må være forhåndsbetingelser, sier McCain. Obama svarer: - Som president vil jeg forbeholde meg retten til å snakke med hvem som helst når som helst, hvis samtalen kan gjøre USA sikrere.

04.07: Over til Iran. Kandidatene er enige om at de ikke kan godta at Iran får kjernefysiske våpen. - Det vil bli en spillendrer, sier Obama.

04.00: Følelser rundt håndleddet: John McCain forteller om armbåndet han fikk av en mor som hadde mistet en sønn i krigen. Han hadde lovet henne at sønnen ikke skulle ha dødd forgjeves. Jammen har ikke Obama et armbånd, han også. Til denne moren hadde Obama lovet at andres sønner ikke skulle gå gjennom det hennes sønn måtte.

03.52: Obama vil presse den afghanske regjeringen til å forbedre situasjonen for befolkningen. Og smutthullene al-Qaida utnytter, må stenges. McCain mener det er feil å rette våpnene mot Pakistan, slik Obama har antydet han vil vurdere. - Du sier ikke det høyt, sier McCain. - Ingen snakker om å angripe Pakistan. Hvis USA har terrorister eller opprørere i sikte som Pakistan ikke kan eller vil angripe, bør vi ta dem, svarer Obama.

03.46: Hvem har best dømmekraft? McCain hamrer løs på Obamas manglende støtte til å sende flere soldater til Irak. Obama svarer med at han hadde støttet en opptrapping hvis forslaget hadde hatt en plan for tilbaketrekking.

03.40: Debatten dreier til Irak. McCain trekker frem opptrappingen av troppestyrkene i fjor som en suksess, en opptrapping han støttet. Obama snakker om sin motstand mot krigen i utgangspunktet. - Vi tok øynene vekk fra ballen, sier Obama, og sikter til at al-Qaida fikk vokse i Afghanistan mens fokuset var på Irak.

03.33: John McCain foreslår å fryse utgiftene til alt annet enn omsorg for krigsveteraner og Forsvaret. - En utgiftsfrys er å bruke kjøttøks på budsjettet der en bør bruke skalpell, svarer Obama.

03.27: Lehrer: - Hva må du oppgi av planer hvis det blir flertall for en redningspakke på 700 milliarder dollar til finanssektoren? Obama: - Vanskelig å si hvordan budsjettet vli se ut neste år. Men det er noe vi må gjøre: Sikre satsing på fornybar energi, gjøre universitetsutdanning billigere og forbedre infrastrukturen. McCain: - Uansett må vi kutte pengebruken. (...) Vi bruker penger på forsvarssystemer der økonomien er ute av kontroll.

03.17: - McCain vil gi 300 milliarder dollar i skattelette til de rikeste. Vi må bygge økonomien fra bunnen, derfor vil jeg gi skattelette til 95 prosent av arbeidende familier, sier Obama. McCain parerer med at Obama vil øke utgiftene med 800 milliarder dollar.

03.13: Obama minner McCain på at han for en uke siden sa at grunnlaget for økonomien er sterk. - Vi trenger mer kontroll av Wall Street, også når det ikke er krisetider, sier Obama. - Vi må få pengebruken under kontroll i Washington, sier McCain. Han sier han vil legge ned veto mot ethvert forslag som vil øke utgiftene.

03.10: - Skal du stemme for redningspakken? spør Lehrer. - Jeg håper det, svarer McCain. Han fortsetter med en analogi fra D-dagen i 1944.

03:00: Jim Lehrer fra PBS skal lede utspørringen. Han innleder med å si at debatten for det meste skal dreie seg om utenrikspolitikk. Men de første minuttene skal dreie seg om finanskrisen.

02.32: Det er under en halvtime igjen før duellantene møtes på scenen tli universitetet i Oxford, Mississippi. Det er blitt det MSNBCs Chris Matthews kaller "må-se-TV", etter de siste dagers usikkerhet om McCain ville stille. Bare ti timer før sending annonserte McCain at han avbryter sin valgkampavbrytelse.

Bt.no følger debatten og reaksjonene i natt.

Mens vi venter - et tilbakeblikk på debatten som endret amerikansk valgkamp for alltid:

DUELL: Første møte mellom presidentkandidatene i natt.
JIM BOURG