Flere bidragsytere til Det republikanske partiet er kritiske til at partiet har brukt over 1 million kroner på å kle opp visepresidentkandidat Sarah Palin.

I løpet av de vel sju ukene som har gått etter at Palin gikk fra å være en ukjent guvernør til å bli en av verdens mest omtalte personer, har partiet brukt 150.000 dollar på å fiffe opp garderoben hennes.

– Jeg vil ha pengene mine tilbake, sier en anonym bidragsyter til nettavisa Politico. En annen bidragsyter sier at det lønner seg å stille som kandidat, uansett utfall.

– Selv om du taper, har du skapet fullt av nye klær, sier vedkommende, som også vil være anonym.

Bare i september brukte Det republikanske partiet over 125.000 dollar på nye klær til Palin, ifølge flere rapporter. De fleste klærne ble kjøpt i eksklusive butikker som Neiman Marcu og Saks Fifth Avenue, i skarp kontrast til Palins eget forsøk på å framstille seg som en vanlig hockey-mamma fra enkle kår.

I tillegg til klær, har partiet brukt 4.700 dollar på sminke og frisør for Palin, ifølge Politico.

Valgkampstaben til John McCain og Palin sier at klærne vil bli donert til veldedige organisasjoner som kan auksjonere dem bort etter presidentvalget 4. november. (©NTB)

Hvem vil du ha som amerikansk president? Si din mening!

BRIAN SNYDER
JIM YOUNG