Dette kom frem på en pressekonferanse i London onsdag formiddag, skriver Aftenposten.

Lund og den øvrige ledelsen i den britiske olje— og gassprodusenten BG Group har sagt seg villig til å fortsette i sine stillinger inntil sammenslutningen av de to selskapene er gjennomført, etter planen en gang neste år, opplyste BGs styreleder Andrew Gould på en pressekonferansen.

50 prosent over børskurs

Sammenslutningen skjer ved at Shell kjøper BG Group. Prisen er fastsatt til 47 milliarder pund (564 mrd. pund). Shell betaler BG-aksjonærene i form av et kontantbeløp og aksjer i det fusjonerte selskapet.

Prisen pr. aksje er 50 prosent høyere enn sluttkursen på BG-aksjene på londonbørsen tirsdag.

Styret i BG Group anbefaler aksjonærene å godta tilbudet fra Shell.

Det er Shells konsernsjef, Ben van Beurden, som skal lede det nye storselskapet.

Shell-sjefen: - Lund vil gjøre noe på egen hånd

Shell-sjef Ben van Beurden sier til TV-kanalen CNBC at Helge Lund «vil gjøre noe på egen hånd» etter at Shell har overtatt BG Group,det skriver Stavanger Aftenblad.

Trolig vil det ta opp mot et år før oppkjøpsprosessen er i boks, og dermed kan Lund bli sittende som BG Group sjef frem til begynnelsen av 2016.

BG Group vil ikke kommentere oppkjøpet eller Lunds fremtid, og henviser til Shell.

Vil skape mer konkurransedyktig selskap.

I en børsmelding sendt ut av både BG Group og Shell uttaler Shells styreleder, Jorma Ollila, at målet med oppkjøpet er å skape et mer konkurransedyktig og stabilt selskap for begge firmaenes aksjonærer.

I børsmeldingen blir det også klart at BGs aksjonærer kommer til eie 19 prosent av det nye, sammenslåtte firmaet.

Samtalene mellom Shell og BGs styre skal ha begynt for kort tid siden, etter at Lund tok over som toppleder i det britiske selskapet i februar.Lund har i den korte tiden som toppsjef i BG Group gitt selskapets aksjonærer en god avkastning, sa styreleder Gould på pressekonferansen.

Kan bli lønnsomt for Lund

Det oppsto strid om Lunds lønnspakke da han takket ja til å overta topplederstillingen i fjor høst.

Noen av aksjonærene i BG Group reagerte på aksjeverdiene som var bakt inn i lønnspakken hans, ogendte opp med å si fra seg 60 millioner i aksjeverdier.

Den britiske tankesmien High Pay Centre, som i fjor høst starter kampanjen for å få Lunds lønnspakke redusert, sier til Aftenposten at nordmannens snarlige avgang som toppleder i BG Group viser hvorfor så høye lederlønniger ikke nødvendigvis er en god investering.

— Dette illustrerer et viktig poeng. BG brukte masse penger på å hente over Lund, basert på idéen om at han var en så talentfull og visjonær leder at han ene og alene skulle stake ut en vellykket fremtid for dette selskapet og snu trenden. Men det som har skjedd i praksis er at større markedskrefter, som oljepris og nedskrivinger som har sendt BG Groups kurs nedover, har gjort selskapet sårbart for oppkjøp. Det viser at disse gudelignende industrikapteinene ikke avgjør fremtiden til våre industrier, men tvert om større markedskrefter utenfor deres kontroll, sier tankesmiens direktør Luke Hildyard til Aftenposten.

Ledet Statoil i 10 år

Før han tok over jobben i det britiske olje- og gasselskapet var Lund toppsjef i Statoil i over 10 år, og ledet blant annet fusjonen med Hydros olje- og gassdivisjon.

Noe av det første Lund måtte gjøre i sin nye rolle i BG Group var å skrive ned verdien på firmaets olje- og gassbeholdninger med 9 milliarder kroner, det skriverDagens Næringsliv.