Partiet ble formelt stiftet i Jerusalem torsdag, og navnet Kadima, som er hebraisk for «framover», ble valgt. 144 politikere har skrevet seg på partilisten som ble levert for registrering.

14 av Likuds representanter i nasjonalforsamlingen Knesset er gått over til Kadima, og også en håndfull politikere er gått ut av det israelske arbeiderpartiet til fordel for Sharons nye parti. Justisminister Tzippi Livni og finansminister Ehud Olmert er blant navnene på partilisten.

– Ikke mer politisk kjekling, er ifølge viseinnenriksminister Ruhama Avraham blitt ett av valgløftene. Sharon brøt ut av partiet Likud på grunn av mye uenighet innad i det konservative partiet han selv var med på å stifte i 1974.

Første møte

Torsdag holdt Kadima sitt første partimøte på statsminister Sharons kontor i Tel Aviv. De ble enige om navnet etter lange diskusjoner og valgte slagordet «Sharon, en sterk leder for fred».

Sharon brøt ut av Likud mandag, og mange politiske eksperter tror at avgjørelsen kan få konsekvenser for israelsk politikk i flere år framover. Bruddet kom etter at arbeiderpartiet trakk seg ut av regjeringen, noe som har gjort at Israels president Moshe Katsav har erklært nyvalg 28. mars.

Sharon uttalte etter bruddet at han ikke kunne fortsette fredsprosessen med palestinerne mens han «kastet bort tid» på å kjempe mot rivaler i Likud, med klar henvisning til erkerivalen Benjamin Netanyahu.

Natanyahu og flere motstandere av Sharon har kritisert statsministeren kraftig for avgjørelsen om å trekke ut alle de 8.500 nybyggerne og fjerne bosettingene fra Gazastripen tidligere i år.