Sharon sier til avisen Washington Post at han tok opp en mulig reise til Beirut under møtet med USAs visepresident Dick Cheney for noen dager siden.

— Da jeg snakket med amerikanerne foreslo jeg å reise til Beirut for å snakke med araberne om hva som kan oppnås, sa Sharon, og la til at han håpet USA vil legge til rette for en slik reise.

Når det gjelder palestinernes leder Yasser Arafats muligheter for å delta på møtet sa Sharon at de ikke har avgjort om han får lov å reise. USA har bedt Israel vurdere grundig å la ham dra. Israel sier de ikke vil la Arafat reise til Beirut før det er våpenhvile mellom Israel og palestinerne.

Den palestinske ministeren Saeb Erakat beskriver Sharons forslag om å reise til Beirut som en provokasjon, og hevder Sharon ikke vil godta fredsforslag som innebærer israelsk tilbaketrekking.

Et fredsforslag fra Saudi-Arabias kronprins Abdullah skal diskuteres på møtet i Beirut. Ifølge forslaget skal arabiske land normalisere sitt forhold til Israel, mot at Israel trekker seg ut av områder de okkuperte i 1967.

(NTB)