Blair minnet i sitt brev Sharon om at både Israel og USA lenge har krevd reformer på palestinsk side, og at det under den to dager lange konferansen i London også skulle diskuteres måter å få slutt på voldshandlingene på.

Utsendinger fra USA, EU, Russland og FN er også invitert til konferansen som åpner tirsdag, men Sharon avslo søndag Blairs bønn og fastholdt reiseforbudet for den palestinske delegasjonen, skriver den israelske avisen Ha'aretz. En talsmann for Sharon, Raanan Gissin, begrunnet avslaget med at deltakerne i de palestinske delegasjonen representerer Yasser Arafat.

-Arafat kan ikke være den som skal lede palestinerne, verken til fred eller reformer, sa Gissin. Storbritannias bistandsminister Clare Short gikk søndag hardt ut mot Sharons beslutning om å nekte de palestinske representantene utreise.

-Konferansen er ødelagt av den sittende israelske regjering, som har besluttet at de ikke vil la palestinske ledere få delta på en slik konferanse. Dette er tøvete, sa Short.

-Blair-konferansen var et forsøk på å hjelpe palestinerne til å bygge institusjoner som kan danne grunnlag for en kompetent og veldrevet palestinsk stat, sa Short. Ifølge Ha'aretz vil palestinerne delta på London-konferansen via telefon.

(NTB)