– Jeg vet ikke om han noen gang vil komme seg igjen, sier politikilden.

Andre politiske kilder opplyser at Sharons tilstand er svært kritisk, at han kjemper for å overleve, og at det må mirakler til dersom han skal vende tilbake til sin topp-posisjon i israelsk politikk.

Visestatsminister Ehud Olmert har overtatt Sharons fullmakter som statsminister, mens Sharon er i narkose.

Sharon lå onsdag kveld på operasjonsbordet, i full narkose. Sykehuskilder opplyste til BBC at operasjonen etter alt å dømme ville bli langvarig, og at det ville ta flere timer å få oversikt over statsministerens helsetilstand.

Diagnosen er massivt slag og hjerneblødning, opplyser Sharons lege Shlomo Mor-Yosef.

– Et alvorlig slag betyr at skadene er store, men det betyr ikke nødvendigvis at han vil få varig mén, sa Mor-Yosef.

Ariel Sharon ble brakt i all hast til Hadassah-sykehuset i Jerusalem onsdag kveld fra gården sin i Negev-ørkenen, fordi han følte seg uvel. Det ble først meldt at han var rammet av et lite slag, slik han ble for to uker siden, men tilstanden viste seg snart å være mer alvorlig.

Innleggelsen skjedde dagen før Sharon skulle legges inn for å få utført en planlagt operasjon for å reparere et lite hull i hjertet. Hjerteproblemene ble oppdaget etter at han 18. desember ble rammet av et mindre slag.

Sharon blir 78 neste måned. Han var i full gang med å forberede valgkampen før valget i Israel i mars, og var innstilt på å stille som statsministerkandidat for sitt nydannede sentrumsparti Kadima.

Han dannet partiet etter harde, interne kamper i det israelske høyrepartiet Likud.

Sharon har begrenset sine utenlandsreiser de siste årene, men har likevel hatt et enormt arbeidspress.

En talsmann for Det hvite hus sa onsdag kveld at president George W. Bush følger situasjonen nøye. – Våre tanker og bønner er med Sharon og hans familie, sa talsmannen.