— Jeg har vært i første rekke i de siste 60 årene, og jeg har absolutt til hensikt å fortsette jobben min, sa den 77 år gamle Sharon til israelsk militærradio med en stemme som virket helt normal.

Sharon ble kjørt til sykehus i all hast søndag etter at han følte seg uvel. Han svimte av i noen minutter på veien til sykehuset, og legene konstaterte at han hadde hatt et lett hjerneslag.

Kilder på sykehuset sa mandag at han hadde hatt en fredelig natt, og at han sov godt. Han skal gjennomgå flere tester i løpet av mandag slik at legene kan bestemme om han kan reise hjem.

Snakket med familien - Han ble rammet av et lettere slag, men tilstanden hans har bedret seg. Nå snakker han med familien sin, sa visedirektør ved sykehuset, Yuval Weiss, søndag kveld.

En israelsk TV-kanal meldte samtidig at Sharon var i god form, at han pratet og spøkte, og kunne røre alle deler av kroppen.

Sharon var forvirret da han kom til seg selv, og gjennomgikk flere nevrologiske tester ved sykehuset, meldte TV-stasjonen Kanal 2.

Han ble innlagt vet åttetiden på kvelden, og statsministerens personlige lege Boleslav Goldman sa da at han kom til å bli på sykehuset minst et par dager. Han sa også at han hadde hatt litt problemer med talen med en gang, men at det raskt bedret seg.

Turbulent Sharon har de siste ukene hatt en turbulent tid etter at han brøt ut av det høyreorienterte partiet Likud som han på 1970-tallet bidro til å danne og ble leder for i 2000. Statsministeren frontet også personlig den omstridte tilbaketrekkingen av israelske bosettinger og soldater fra Gazastripen tidligere i høst.

Han har til tider sett sliten og dratt ut, men avviste i juli rykter om at han skulle ha blitt rammet av et hjerteinfarkt. I fjor fikk han operert bort en kreftsvulst fra ansiktet.

Men flere kommentatorer peker på hans legendariske appetitt og korpulente legeme når de skriver om helsen hans.

Sharons nye parti Kadima står nærmere sentrum i israelsk politikk og ligger ifølge meningsmålinger an til å vinne valget på ny nasjonalforsamling 28. mars.

Flere mektige israelske politikere har sluttet seg til partiet, og nylig varslet forsvarsminister Shaul Mofaz at han forlater Likud for å slutte seg til Kadima.