THOMAS HEINE

I en rekke intervjuer med israelske medier avviser Sharon å uttale seg om selve korrupsjonssaken, men fastslår at han har i sinne å fortsette som regjeringssjef.

— Jeg ringer til deg så det ikke skal være noen misforståelse. Jeg er ikke i ferd med å trekke meg, sier Sharon til journalisten Shimon Shiffer fra Israels største dagsavis, Yediot Ahronot.

— Jeg har stor respekt for det rettslige systemet i Israel, og jeg har ingen planer om å blande meg, verken i etterforskernes eller i domstolenes arbeid. Hvis spørsmålet er om utviklingen vil få meg til å trekke meg, er svaret nei. Jeg har ikke tenkt å gå av og jeg er sikker på at jeg kan avslutte den tiden jeg er valgt for, påpeker statsministeren.

Ariel Sharon (75) har vært statsminister siden 2001, og neste ordinære parlamentsvalg er først i 2007.

Den israelske statsadvokaten reiste onsdag tiltale mot forretningsmannen David Appel, som angivelig har betalt Sharons søn Gilad over fem millioner kroner som «konsulent» for et større turistprosjekt, som for øvrig aldri ble noe av, på den greske øyen Patroklos. Hoveddelen av pengene skal være sluset inn i Sharon-familiens ranch i Negev-ørkenen, som er en av de største privateide landeiendommene i Israel.

Statsadvokaten hevder at målet med betalingen var å få Ariel Sharon til å drive lobbyvirksomhet for prosjektet over for den greske regjeringen, samt at Appel opplyste Sharon om at hans søn ville tjene store summer på konsulenttjenester uten noe reelt innhold.

Verken Ariel eller Gilad Sharon er tiltalt, men israelske medier siterer kilder i Justisdepartementet på at et utkast til tiltale allerede er utarbeidet.