Sexanklagede Secret Service-agenter sier opp

To Secret Service-agenter har levert sine avskjedssøknader etter avsløringer om at de skal ha kjøpt sex av prostituerte.

Det angivelige sexkjøpet fant sted i Cartagena i Colombia, der Secret Service var på plass med et stort antall agenter i forkant av at president Barack Obama skulle besøke byen.

Det amerikanske forsvaret hadde også sendt personell til byen, og hele 21 prostituerte skal ha blitt tatt med til hotellet der amerikanerne bodde under oppholdet.

Seks agenter har fra før forlatt Secret Service, som følge av anklagene om sexkjøp.

Fem andre er permittert mens saken etterforskes, og to av disse har nå levert sine avskjedssøknader. En agent har mistet sikkerhetsklareringen, mens de to andre er renvasket for anklagene, opplyser Secret Service.

President Barack Obama forsøkte tirsdag å tone ned omfanget av skandalen og var full av ros for agentene som blant annet har ansvaret for hans egen sikkerhet.

- 99,9 prosent av Secret Service-agentene risikerer livet og gjør en enestående jobb. Disse karene er utrolige. De beskytter meg, de beskytter Michelle, de beskytter jentene våre og de beskytter tjenestemennene våre verden over, sier Obama.

- Et par dumskaller bør ikke stjele oppmerksomheten fra det arbeidet de gjør, mener den amerikanske presidenten.

Siste fra Utenriks

Minst en drept i
skyting i Ukraina

Militære styrker rykker inn i Slavjansk. Putin varsler konsekvenser.

Separatister kidnapper journalister

I dag er det en uke siden Russland inngikk en avtale med Vesten om å løse konflikten i Ukraina. Siden har situasjonen bare blitt verre og nå blir også journalister kidnappet.

Arabisk ungdom drømmer om Dubai

Den unge generasjonen i de arabiske landene bekymrer seg mer for risikoen for uroligheter og arbeidsløshet enn mangelen på demokrati.

Hamas og PLO enige om forsoning

De to største palestinske fraksjonene Hamas og PLO er enige om en forsoningsavtale etter flere års sterk rivalisering. Men ikke alle palestinere er like optimistiske.

o Undersøker om drivgods er savnet fly

Skylt i land i Australia.

o Tre barn funnet døde i London

En 43 år gammel kvinne er pågrepet for drap etter at tre barn er funnet døde i et hus sør i London.