Sexanklagede Secret Service-agenter sier opp

To Secret Service-agenter har levert sine avskjedssøknader etter avsløringer om at de skal ha kjøpt sex av prostituerte.

Det angivelige sexkjøpet fant sted i Cartagena i Colombia, der Secret Service var på plass med et stort antall agenter i forkant av at president Barack Obama skulle besøke byen.

Det amerikanske forsvaret hadde også sendt personell til byen, og hele 21 prostituerte skal ha blitt tatt med til hotellet der amerikanerne bodde under oppholdet.

Seks agenter har fra før forlatt Secret Service, som følge av anklagene om sexkjøp.

Fem andre er permittert mens saken etterforskes, og to av disse har nå levert sine avskjedssøknader. En agent har mistet sikkerhetsklareringen, mens de to andre er renvasket for anklagene, opplyser Secret Service.

President Barack Obama forsøkte tirsdag å tone ned omfanget av skandalen og var full av ros for agentene som blant annet har ansvaret for hans egen sikkerhet.

- 99,9 prosent av Secret Service-agentene risikerer livet og gjør en enestående jobb. Disse karene er utrolige. De beskytter meg, de beskytter Michelle, de beskytter jentene våre og de beskytter tjenestemennene våre verden over, sier Obama.

- Et par dumskaller bør ikke stjele oppmerksomheten fra det arbeidet de gjør, mener den amerikanske presidenten.

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Utenriks