Sexanklagede Secret Service-agenter sier opp

To Secret Service-agenter har levert sine avskjedssøknader etter avsløringer om at de skal ha kjøpt sex av prostituerte.

Det angivelige sexkjøpet fant sted i Cartagena i Colombia, der Secret Service var på plass med et stort antall agenter i forkant av at president Barack Obama skulle besøke byen.

Det amerikanske forsvaret hadde også sendt personell til byen, og hele 21 prostituerte skal ha blitt tatt med til hotellet der amerikanerne bodde under oppholdet.

Seks agenter har fra før forlatt Secret Service, som følge av anklagene om sexkjøp.

Fem andre er permittert mens saken etterforskes, og to av disse har nå levert sine avskjedssøknader. En agent har mistet sikkerhetsklareringen, mens de to andre er renvasket for anklagene, opplyser Secret Service.

President Barack Obama forsøkte tirsdag å tone ned omfanget av skandalen og var full av ros for agentene som blant annet har ansvaret for hans egen sikkerhet.

- 99,9 prosent av Secret Service-agentene risikerer livet og gjør en enestående jobb. Disse karene er utrolige. De beskytter meg, de beskytter Michelle, de beskytter jentene våre og de beskytter tjenestemennene våre verden over, sier Obama.

- Et par dumskaller bør ikke stjele oppmerksomheten fra det arbeidet de gjør, mener den amerikanske presidenten.

Siste fra Utenriks

o Forbløffede eldre venter på Silvio

De eldre på pleiehjemmet Sacra Famiglia i Milano får snart kontroversielle Silvio Berlusconi som pleier. Den nyheten kom som et sjokk på hjemmet.

o Tre prorussiske separatister drept

Tre prorussiske separatister er drept og flere såret i Mariupol øst i Ukraina, skriver Ukrainas innenriksminister Arsen Avakov på Facebook.

Åtte mektige menn
i Ukraina-konflikten

Russiske og ukrainske oligarker slåss nå for pengene sine.

NATO støtter sine allierte med økt tilstedeværelse

NATO øker den militære tilstedeværelsen i Øst-Europa og Baltikum både til lands, til vanns og i luften som følge av konflikten i Ukraina. Norge har foreløpig ikke fått spørsmål om å bidra.

o NATO øker tilstedeværelsen i øst

NATO vil øke den militære tilstedeværelsen øst i Europa og de baltiske landene i lys av konflikten i Ukraina, opplyser generalsekretær Anders Fogh Rasmussen.

o Pansrede kjøretøy med russisk flagg i østukrainske byer

Flere pansrede personellkjøretøy har kjørt inn i Slavjansk i Øst-Ukraina. Kjøretøyet som leder kolonnen, har russisk flagg.