I påsken kunne sveitsiske medier berette at ambassdør Thomas Borer hadde hatt et utenomekteskapelig forhold til en kvinne i Berlin. Det var forsåvidt ingen diplomatisk skandale, slikt skjer som kjent i de beste kretser. Men Borer og kjæresten koste seg i ambassadørens residens.

Og denne residensen ligger tvers overfor den tyske forbundskansleren Gerhard Schröders embetsbolig. Etter skandaleoppslag i tysk presse, sa den sveitsiske utenriksministeren Joseph Deiss onsdag at Borer ikke lenger er egnet til å representere landet på diplomatisk nivå.

— Ro og verdighet

Deiss bedyret at Borers arbeidsgivere ikke vil blande seg opp i om ambassadøren bedrar sin kone eller ikke. Men Sveits må ha en sendemann som kan opptre med "ro og verdighet" i offisielle sammenhenger, understreket utenriksministeren.

Ifølge den tyske sensasjonsavisen Bild er Borers elskerinne den 34 år gamle nakenmodellen Djamila Rowe. Djamila skal ha fortalt at hun har vært hjemme hos ambassadøren minst fem ganger, og da ikke for å drøfte tysk-sveitsiske handelsforbindelser. Bild akker seg over at Berlin nå "mister sitt vakreste glamour-par". Avisen spår eks-ambassadør Borer en lang og kjedelig tilværelse bak et skrivebord i Bern, uten lange lunsjer og champagnemottakelser og halvoffisielle nattklubb-besøk med fruen eller andre damer.

Festglad frue

Borers kone, Texas-fødte Shawne Fielding, har gjentatte ganger vært førstesidestoff i tyske medier. Hun elsker å feste, noe som forsåvidt ikke er noen ulempe for en ambassadørfrue, men festlighetene har ikke alltid vært preget av diplomatisk etikette.

Hun har blant annet latt seg avbilde på hesteryggen i ambassadens inngangsparti, med et dollartegn som kanskje noe unødvendig blikkfang i sin dype utringning. Hun liker også å sette seg på fanget til tyske popstjerner, selv om miniskjørtet glir langt oppover lårene.

Fieldings eskapader førte til flere reaksjoner fra Thomas Borers arbeidsgivere hjemme i Bern. Likevel falt den sveitsiske Berlin-ambassadøren til slutt altså ikke for konens, men for sitt eget udiplomatiske grep.

(NTB)