Messen er ikke åpen for folk flest, men forbeholdt produsenter og forhandlere innen det erotiske fagområdet. Til sammen 180 selskaper har deltatt med utstillinger, enkelte av dem fra så langt unna som Sverige.

Listen over utstilte produkter er lang: Blant varene besøkende kan studere, er «glidemidler, kondomer, kosmetikk, undertøy, erotiske møbler (!), latex, lær, piercing, farmasøytiske produkter og annet tilbehør».

– Messen gir de besøkende en fantastisk mulighet til å studere hva som beveger seg på det erotiske området. De kan sammenligne asiatiske produkter med produktene fra sine hjemmemarkeder, heter det i arrangørenes pressemateriale.

Kina kan se ut til å ha en noe spaltet politikk på områder som har med seksualitet og erotikk å gjøre. Samtidig som salget av erotiske artikler fremmes på store messer, har kinesiske myndigheter ført aktiv kamp mot spredning av pornografi på internett.

SEX I KINA: En sikkerhetsvakt patruljerer på den 6. internasjonale sex- og helseutstillingen i Shanghai i Kina, som avsluttes i helgen.
ALY SONG