«Filmelskere vil elske dette!» er tittelen på snutten som EU-kommisjonen har lagt ut på det åpne video-nettstedet You-Tube. Den er ikke lang – 44 sekunder, for å være nøyaktig – men EU-byråkratene har vært effektive: Et sted mellom 15 og 20 sex-scener er klippet sammen i sekvensen, der heterofile og homofile par i alle aldre og fasonger ut-folder seg.

Det obligatoriske klimakset på slutten blir fulgt av ordene: «La oss komme sammen. Millioner av filmelskere nyter europeiske filmer – hvert år».

Svensk idé

EUs siste internett-offensiv – kalt «EU-tube» – er en idé fra den svenske EU-kommissæren Margot Wallström. Hun har ansvar for å få opp interessen for EU-prosjektet blant borgerne, en oppga-ve som ikke alltid er like takknemlig.

Poenget med erotikken er å få frem at EU støtter europeisk filmindustri med store summer. Scenene er hentet fra publikumssuksesser som «Den fabelaktige Amelie fra Montmartre», «Breaking the waves» og «Goodbye Lenin», og er ikke mer dristige enn at de alle kunne vært vist på norsk fjernsyn.

Danket ut Wallström

– Disse klippene forklarer bedre hva EU driver med, sier Wallströms talsmann, ifølge den britiske avisen Daily Mail.

Det var i går lagt ut til sammen 46 små EU-filmer på «EUtube». Sengescenene var de klart mest populære: Verken «Europa ønsker velinformerte forbrukere», «Diskusjon med Margot Wallström og europeisk ungdom» eller «En europeisk visjon for havene» greide å hamle opp med dem på topp-ti-listen.