— Ja, jeg føler meg som en vulgær sirkusdirektør, erkjenner Oslos kinosjef, Ingeborg Moræus Hanssen. - Jeg er ikke begeistret, men vi lar den passere, sier kinodirektør i Bergen, Stein Sandvik.

— Folk ringer og skjeller meg ut. Jeg skjønner terapien i det, men mange av klagene kommer fra folk som har et fjernt forhold til en slik film, sier Hanssen til Bergens Tidende.

— Som publikummer ville jeg ikke sett en slik film. Men noen får kanskje trykket unna ved å se slikt. 33 personer så "Pearl Harbour" i Oslo i går, sier Hanssen, og legger til at den amerikanske distributøren også ønsket norgespremiere.

Hun understreker at kinopublikum får informasjon om at scenene kan minne om terrorangrepet i USA. Hennes kollega i Bergen, Stein Sandvik, vedgår at det kanskje ikke er det mest taktiske å ha premiere på en slik film i dag.

— Filmen går over hele Europa. Vi har sett den, og vurderer at den ligger i utkanten av temaet som vedrører terroraksjonen i USA, sier Sandvik.

Han sier at Bergen Kino ikke har mottatt reaksjoner på premieren ennå, og at eventuelle klager vil bli registrert. Han avviser at det ligger økonomiske motiver bak avgjørelsen.

I oppfølgerfilmen "Rush Hour 2" er politimennene Carter og Lee tilbake. Jackie Chan og komikeren Chris Tucker spiller hovedrollene.