Drapsvåpenet skal være funnet.

JSOs nestkommanderende Zvedan Jovanovic ble pågrepet mandag, opplyste Djindjics etterfølger Zoran Zivcovic tirsdag. Styrkens sjef Dusan Maricic og en tredje JSO-offiser, Sasa Pejakovic er arrestert på mistanke om medvirkning til drapet.

Drapsvåpenet, en rifle av typen Heckler & Koch G3, er ifølge politikilder funnet og beslaglagt i Beograd. Zoran Djindjic ble skutt ned og drept av en snikskytter på god avstand fra statsministeren utenfor en regjeringsbygning i den serbiske hovedstaden 12. mars i år.

"Rødluene"

Alle tjenestemenn i JSO, som også kalles "Rødluene" fordi de bruker baskerluer med denne fargen, har fått beskjed om å gi fra seg sine våpen. De må også levere inn uniformer og legitimasjonskort, het det i en kunngjøring fra regjeringen tirsdag kveld.

JSO har bestått av rundt 350 mann. Men styrkens kampkraft var langt høyere enn dette beskjedne tallet kunne tyde på, for spesialpolitiet rådde over avanserte våpensystemer som kamphelikoptere og panservogner.

Styrken ble rustet til tennene av Slobodan Milosevic, i årene da han var Serbias og Jugoslavias sterke mann. Serbiske tjenestemenn har tidligere hevdet at det var restene av Milosevics maktapparat som sto bak drapet på Zoran Djindjic. Mistanken ble raskt rettet mot JSO, som også deltok i regulær militær strid på Balkan.

Den tidligere JSO-sjefen Milorad Lukovic, bedre kjent som "Legia", som regnes som hjernen bak Djindjic-drapet, var onsdag morgen fortsatt på frifot.

(NTB)