KNUT OKKENHAUG

Den 36-årige butikkinnehaveren så en mann som samsvarer med signalementet til drapsmannen komme løpende forbi butikken hennes, kun minutter etter at den svenske utenriksministeren var blitt knivstukket onsdag ettermiddag klokken 16.13 i varehuset NK. Skoforretningen til Calgheborn — American Bag - er i Norrlandsgatan, bare noen hundre meter fra NK. Men like viktig; skobutikken ligger kun noen titall meter fra Salenhuset - stedet politiet mener den siste sikre vitneobservasjonen av gjerningsmannen ble gjort.

— Jeg finner det merkelig at politiet ikke har tatt seg bryet med å oppsøke meg eller ta et telefonavhør for å få vite hva jeg så. Etter at jeg ringte tipstelefonen fikk jeg vite at de skulle høre av seg snarest, sier Annika Calgheborn til Adresseavisen.

Hun kontaktet politiet i 11-tiden i går. I 20.30-tiden på kvelden hadde hun ennå ikke blitt avhørt. - Politiet har heller ikke vært på noen dør til døraksjon i Norrlandsgatan. Det er underlig, ettersom denne gaten ligger svært nær Salenhuset, sier Calgheborn.

Dette var hva Calgheborn så onsdag mellom 16.20 og 16.30: - Jeg satt bak pulten min inne i forretningen og snakket i telefonen. Plutselig løp en mann i lyse klær forbi butikkvinduet på fortauet utenfor. Jeg så ham kanskje i to sekunder. For en idiot tenkte jeg. Ingen løper utenfor her med mindre de har knabbet noe. Det var før jeg fikk høre om knivstikkingen. Men jeg er sikker på at jeg så ham i det aktuelle tidsrommet. Min datter kom inn i butikken like etterpå. Da var klokka 16.25-16.30, sier Annika Calgheborn.

Mannen den 36-årige butikkinnehaveren så, var over 180 cm, hadde brunt halvlangt hår og lyse klær. - Jeg satt mindre enn ti meter fra ham. Ansiktet hans så jeg i profil. Klærne virket som de var for store for ham. De hadde en slags zagge-stil. Han må ha kommet fra området Salenhuset og løp oppover Norrlandsgatan. Kanskje er ikke opplysningene mine viktige for politiet. Men så lenge ikke gjerningsmannen er tatt, kan de være en brikke i et puslespill. Jo lengre tid det går før politiet avhører vitner, jo mindre vil vitnene huske, sier Annika Calgheborn.