Båndet inneholder også et opptak med al-Qaidas nestkommanderende Ayman al-Zawahri som truer med at det kommer flere angrep mot vestlige land som har deltatt i USAs kriger i Afghanistan og Irak. Han kaller London-angrepet for et «slag i ansiktet» på statsminister Tony Blair og sier at al-Qaidas kamp er blitt flyttet, til rett foran fiendens dørterskel.

Mohammad Sidique Khan (30) fremholder at tusenvis av andre er rede til å forsvare islam mot volden fra «demokratisk valgte regjeringer». Khan snakker engelsk, men det er ikke klart når opptaket er gjort.

— Inntil vi følger oss trygge, vil dere være målene våre. Inntil dere stanser bombingen, gassingen, fengslingen og torturen, vil vi ikke stanse denne kampen. Vi er i krig, og jeg er en soldat, sier Khan.

Over 50 mennesker ble drept av de fire bombene som rammet tre T-banetog og en buss i London 7. juli. Politiet antar at Khan var gruppens leder. Han og en av de andre selvmordsbomberne reiste til Pakistan i perioden fra november 2004 til februar i år.

På båndet sier han ikke at angrepet ble gjort i al-Qaidas navn, men han hyller Osama bin Laden, Ayman al-Zawahri og al-Qaidas leder i Irak, Musab al-Zarqawi, for å være «nåtidens helter»