Solflekken Noaa 9393 har eksplodert to ganger og sendt en magnetisk stormvind mot Jorden. Den geomagnetiske stormen kan føre til forstyrrelser i radiokommunikasjon og gi sterkt nordlys. En av eksplosjonene var så energirik at den sendte en sky av supervarm gass ut i rommet. Solobservatører sier at skyen vil nå Jorden i løpet av de nærmeste 24 til 36 timene.

Solflekken Noaa 9393 ble først observert for en måned siden. Solrotasjonen førte til at den ble skjult, men når den kom tilbake for noen få dager siden viste det seg at den hadde vokst seg gigantisk stor. Flekken er så stor at den kan ses med det blotte øye.

Hvert ellevte år er det et høydepunkt i aktiviteten på Solen. Dette viser seg i et stort antall solflekker. 2001 er et slikt år, skriver BBC News.

Solflekker er regioner på Solens overflate hvor temperaturen er litt lavere enn i omgivelsene. De dannes av intense magnetiske felter som kommer fra Solens kjerne. Den magnetiske energien blir ustabil på overflaten og fører til energirike eksplosjoner kalt protuberanser.(Origo)