Mandag ble det kjent at Murdoch trekker tilbudet om å skille ut nyhetskanalen Sky News som et eget selskap, et kompromissforslag som tidligere var en del av mediefyrstens oppkjøpsplan.

Senere samme dag ble budet på British Sky Broadcasting (BSkyB) fra Murdochs mediekonsern News Corporation henvist til konkurransetilsynet.

— Som et resultat av News Corporations kunngjøring i ettermiddag, sender jeg denne saken til konkurransetilsynet med umiddelbar virkning, sa Hunt til Parlamentet.

Antydet godkjenning

Myndighetene har tidligere antydet at de ville godta News Corporations tilbud om BSkyB-oppkjøp mot at Sky News blir skilt ut. Da selskapet trakk tilbake forslaget, var sannsynligvis ledelsen i News Corporation klar over at Hunt kom til å henvise saken til konkurransetilsynet.

— Hvis Jeremy Hunt på bakgrunn av dette bestemmer seg for å henvise det foreslåtte oppkjøpet til konkurransetilsynet for en detaljert gjennomgang, er News Corporation klar til å diskutere innholdet med tilsynet, het det i en uttalelse fra Murdochs selskap mandag.

Cameron ber News Corp. rydde opp

Mandag gikk visestatsminister Nick Clegg ut og ba Rupert Murdoch om å holde fingrene fra BSkyB-fatet og droppe budet.

Det gjorde også statsminister David Cameron da han oppfordret News Corporation til å rydde opp i telefonavlyttingsskandalen før de presser videre på med oppkjøpsplanene.

Etter avsløringene om telefonavlytting og nedleggelsen av tabloidavisa News of the World har mange briter stilt spørsmål ved Murdochs planer om å få full kontroll over BSkyB. News Corporation mener imidlertid at et BSkyB-oppkjøp ikke vil gi selskapet for stor dominans over britiske nyhetsmedier.