Chambers, som har vært senator i delstatsforsamlingen i Nebraska siden 1970, anklager Gud for å terrorisere jordas befolkning, og for å ha forårsaket omfattende ødeleggelse og død.

Saken skal føres i Douglas County, noe senatoren synes er naturlig siden den tiltalte faktisk er allestedsnærværende, og derfor er personlig tilstede i området.

Kredible trusler

”Den tiltalte har kommet med, og fortsetter å komme med trusler om terror og alvorlig skade mot mange personer, inkludert beboerne i delstaten,” heter det i anmeldelsen.

I søksmålet som Douglas County District Court nå må ta stilling til, anklager senatoren også Gud for å stå bak ”fearsome floods, egregious earthquakes, horrendous hurricanes, terrifying tornados” og så videre i en virvelvind av alliterasjon.

Senatoren mener truslene må tas alvorlig, basert på Guds ”tidligere historie og oppførsel”.

Blant Nebraskas fremste

Den 70 år gamle senatoren, som har en fortid som borgerrettighetsleder, regnes som en av Nebraskas fremste og mest frittalende svarte ledere. Den uavhengige representanten regnes også som en av delstatsforsamlingens mest kontroversielle og fargerike senatorer, og er selv utdannet jurist.

Tidligere har han provosert enkelte ved å stå over den obligatoriske morgenbønnen i Senatet, og ved å reise kritikk mot kristne når han har funnet det på sin plass.

Vil ha rettslip pålegg mot Gud

At det kan virke noe drastisk å trekke Gud for retten, har senatoren ingen problemer med å innse.

– Det kan nok tenkes at folk finner dette noe lettsindig, men dersom de leser søksmålet vil de se at jeg tar opp svært viktige spørsmål, mener Chambers.

Formålet med søksmålet er å vise at alle kan saksøke hvem som helst i USA, sier Chambers.

Håpet er at domstolen skal plassere skylden for elendigheten der den hører hjemme og utstede et permanent rettslig pålegg mot Gud, sier han.

Hva mener du? Har Gud fått herjet lenge nok, eller har han handlet i god tro?

TILTALT: Gud (t.h.) er nå tiltalt for terrortrusler og skadeverk. Sønnen hans (t.v) skal ikke være involvert.