Craig ble pågrepet av en politimann i sivil i juni, ifølge tidsskriftet Roll Call som følger nyheter i Kongressen. I et rettsmøte i august sa han seg skyldig og betalte en bot på 500 dollar slik at han unngikk et ti dagers opphold i en fengselscelle.

Men etter at episoden ble kjent mandag, sendte Craig ut en pressemelding der han sier det var en feil å si seg skyldig. Han sa han klagde til politiet om at de tok feil, men innrømmet skyld for å få saken ut av verden.

Craig, som er gift og har tre barn, har vært senator for delstaten Idaho i 17 år og er på valg igjen neste år. Han har vært nestleder i valgkamporganisasjonen til Mitt Romney, men gikk mandag av som følge av avsløringen.

I politirapporten som siteres av Roll Call, står det at den sivilkledde politimannen ble tilkalt til toalettet etter klager om upassende oppførsel og satte seg i et av avlukkene.

Han sier at Craig kom inn og sto lenge foran avlukket mens han forsøkte å kikke inn gjennom dørsprekken. Han gikk deretter inn i avlukket ved siden av, der han ga et signal med foten som politimannen sa er utbredt blant menn som søker kontakt med andre menn, og deretter berørte foten hans med sin fot.

Han ble deretter arrestert og tatt med til politistasjonen.

I fjor høst avviste Craig påstander fra en homofil blogger om at han hadde homofile forbindelser. Craig kalte påstandene fullstendig latterlige.

I juni i fjor stemte Craig for et tillegg til grunnloven som definerer ekteskap som noe som bare kan inngås mellom en mann og en kvinne.