På et marked nord i Bagdad ble minst 76 mennesker drept da to selvmordsbombere sprengte seg i lufta, opplyser irakisk politi. Angrepet er det dødeligste siden amerikanske og irakiske sikkerhetsstyrker innledet sin nye offensiv for å øke sikkerheten i den irakiske hovedstaden.

— Det er umulig å vite nøyaktig antall drepte. For øyeblikket teller vi mest kroppsdeler, sier en talsmann for helsedepartementet i Irak.

Angrepet skjedde på det populære Shallal-markedet i det sjiamuslimske distriktet Al-Shaab nordøst i Bagdad. De fleste ofrene var kvinner og barn.

Mer enn 100 mennesker ble såret i angrepet, som er det siste i en lang rekke slike angrep mot hovedsakelig sjiamuslimske bydeler.

Litt tidligere torsdag mistet over 53 mennesker livet da tre bilbomber eksploderte med minutters mellomrom i byen Khalis, som ligger rundt 80 kilometer nord for Bagdad. Selvmordsbombere sto bak angrepene, ifølge politiet.

De siste dagene har det vært et kraftig oppsving i blodige angrep i Irak. Tirsdag ble 85 mennesker drept da to lastebiler fylt med sprengstoff eksploderte i sjiamuslimske Tal Afar i Nord-Irak. I timene etter angrepet ble nærmere 70 sunnimuslimske menn skutt av irakiske politimenn som hevn.