Selvmordsbomberen drepte 59 mennesker og såret 132 i angrepet som er et av de voldsomste i Irak i år.

Eksplosjonen skjedde på en markedsplass som ligger mellom 50 og 100 meter fra en sjiamuslimsk helligdom. De drepte var i hovedsak dagarbeidere som var samlet på plassen på utkikk etter arbeid, opplyser politiet.

Lovet jobb

– En mann som kjørte en Kia, sa med irakisk aksent at han trengte arbeidere. Etter at arbeiderne hadde satt seg inn i bilen, sprengte han den, sier øyenvitne Nasir Faisal.

– Fire av mine søskenbarn ble drept. De sto ved siden av bilen. Kroppene ble spredt langt fra hverandre av eksplosjonen, fortsetter Faisal.

Situasjonen i folkemengden var ifølge øyenvitner kaotisk etter at bomben eksploderte.

Kastet stein

Da politiet kom til stedet, kastet sinte tilhengere av den sjiamuslimske militslederen Moqtada al-Sadr steiner mot dem. Den sinte menneskemengden ropte til politimennene at de er forrædere og at politiet ikke gjør jobben sin. Mange krevde at Sadrs Mehdi-hær får ta over ansvaret for sikkerheten i Kufa.

Politiet svarte med å skyte i luften for å spre folkemengden.

Ifølge et øyenvitne skal to mennesker være skadd i skytingen, melder Reuters.

– Det er veldig kaotisk nå. Politiet skyter i lufta og folk løper vekk, sier øyenvitnet.

Irak har vært rammet av en bølge voldelige angrep og motangrep i konflikten mellom landets sjiamuslimer og sunnimuslimer den siste tiden. Mandag ble over 50 personer drept i Mahmudiya ved Bagdad da væpnede menn skjøt vilt rundt seg på et marked.