Minst fem barn var blant de drepte da den første bomben gikk av i et shiamuslimsk strøk av Bagdad.

Selvmordsbomberen hadde en vest full av sprengstoff festet til kroppen og utløste bomben midt blant internt fordrevne familier som mottok hjelp fra politiet. Om lag 50 mennesker ble såret, opplyser politiet.

Like etter kom det melding om nok et blodig selvmordsangrep i en restaurant ved byen Baquba nord for Bagdad. 32 mennesker ble drept og 63 såret, ifølge politiet. De fleste ofrene antas å være iranske pilegrimer.

Frykter opptrapping

En talsmann for sikkerhetsstyrkene i Bagdad sier at det første angrepet så ut til å være utført av al Qaida.

Det er ventet at al Qaida og andre opprørsgrupper vil forsøke å trappe opp antall angrep etter hvert som det nærmer seg sommeren og amerikanske styrker forbereder seg på å trekke seg ut av en rekke irakiske byer.

Etter planen skal amerikanerne være ute i slutten av juni.

Det er også fare for mer vold på grunn av valget på ny nasjonalforsamling i slutten av året.

Moské rammet

Flere av torsdagens ofre er blant dem som mistet hjemmene sine under den hatske konflikten mellom sunnimuslimske arabere og shiamuslimer, som herjet Irak for et par år siden.

Konflikten kom etter hvert under kontroll som følge av at irakiske og ameri-kanske soldater skjerpet sikkerhetstiltakene i Bagdad.

Også onsdag sprengte en selvmordsbomber seg i luften i Irak. Da ble fem mennesker drept og 15 såret inne i en moské sentralt i Irak.

Mandag ble dessuten fire politimenn drept i et annet selvmordsangrep i Diyala nord for Bagdad. Da ble også åtte amerikanske soldater såret.

ANGREPET: En gutt ser på en kvinnes reaksjoner etter selvmordangrepet i Bagdad.
MOHAMMED AMEEN