Tallet er redusert etter at det lenge var snakk om 90 eller 100 drepte, men det er samtidig fortsatt drepte som ikke er redegjort for, ifølge en provinsleder der attentatet skjedde.

– Vi har registrert 50 døde til nå, men det er fortsatt kropper på gaten som vi ikke har talt, og noen drepte er hentet av slektningene sine, sa Baghlan-provinsens sikkerhetssjef Abdurrahman Sayedkhail til Reuters.

Minst fem representanter i den afghanske nasjonalforsamlingen ble drept i angrepet, blant dem tidligere handelsminister Sayed Mustafa Kazimi.

Kazimi ble regnet som en mektig leder i den såkalte Nordalliansen som grep makten da Taliban ble styrtet, og han var også leder i finanskomiteen i nasjonalforsamlingen.

Sivile ofre

Tallene på drepte varierer veldig. Ifølge sykehuskilder i Baghlan ble minst 90 mennesker drept og 50 såret i aksjonen.

– Likene av 90 mennesker er hittil ankommet sykehuset, og 50 mennesker er såret, sa legen Khalilullah.

Talsmann for helsemyndighetene i Kabul oppga tallet på drepte til rundt hundre, mens andre talsmenn snakket om minst 64.

Mange sivile ble også ofre, sammen med livvakter og politifolk som voktet politikerne, forteller øyenvitner.

Sukkerfabrikk

Selvmordsaksjonisten slo til da politikerdelegasjonen besøkte en sukkerfabrikk nær landsbyen Pul-i-Khumri.

Talsmenn for president Hamid Karzai sa at minst seks folkevalgte ble drept i selvmordsaksjonen.

– Flere mennesker, blant dem sivile, barn og minst seks representanter i nasjonalforsamlingen, ble drept, ifølge talsmannen Homayun Hamidzada.

– Presidenten fordømmer på det sterkeste dette angrepet. Fiender av det afghanske folk står bak, sa Hamidzada.

Ingen soldater

Det er ikke meldt om utenlandske statsborgere blant ofrene for tirsdagens selvmordsaksjon, og det er heller ingenting som tyder på at det oppholder seg norske soldater i området, får NTB opplyst ved Fellesoperativt hovedkvarter i Stavanger.

Norge har en utrykningsstyrke på rundt 235 soldater og en logistikkavdeling på rundt 40 personer stasjonert i Mazar-i-Sharif i naboprovinsen Balkh, men er for tiden midt oppe i en NATO-offensiv i Badghis-provinsen lenger sørvest.

REUTERS