Islamabad: Minst 17 personer er drept og 45 såret i et selvmordsangrep mot en politistasjon nordvest i Pakistan mandag.

— Ni av de drepte er politimenn, opplyser den høytstående polititjenestemannen Iftikhar Ahmad.

Angrepet skjedde i distriktet Lakki Marwat i provinsen Khyber Pakhtunkhwa. Selvmordsbomberen skal ha kjørt en bil som var lastet med eksplosiver, inn mot politistasjonen i byen.

Ifølge politikildene er det også 20 politimenn blant de sårede.

Bygningen raste sammen

Politistasjonen kollapset under den kraftige eksplosjonen, og redningsarbeidere leter etter personer som kan ha blitt fanget under den sammenraste bygningen.

Lakki Marwat ble også i januar i år rammet av et selvmordsangrep. Da ble 99 mennesker drept og nesten like mange såret. Angrepet i januar var rettet mot en stor mengde sivile mennesker som var tilskuere på en volleyballkamp.

Taliban mistenkt

Foreløpig har ingen påtatt seg ansvaret for angrepet mandag. Mistanken rettes likevel mot den pakistanske grenen av Taliban, som hevder å stå bak to selvmordsangrep i den østlige byen Lahore og sørøstlige Quetta før helgen.

Til sammen ble nesten 100 mennesker drept i disse angrepene. Pakistanske Taliban som anses som en økende trussel, og området der angrepet skjedde mandag ligger ikke langt fra det såkalte stammebeltet langs grensen til Afghanistan. Ifølge amerikanske myndigheter er dette det farligste området i verden, og terrornettverket al Qaida skal ha sitt globale hovedkvarter der.

Fredag truet Taliban med å sette i gang angrep i USA og Europa «innen kort tid».