Moskeen lå i byen Jamrud, om lag tre mil fra grensen til Afghanistan, og var full av muslimer som deltok i den viktige fre-dagsbønnen da selvmordsbomberen gikk til aksjon.

Ifølge overlevende sto selvmordsaksjonisten inne i moskeen da bomben gikk av.

– Idet imamen sa «Allah Akbar» (Gud er stor), ble bomben utløst, forteller en av de overlevende, Tauseer Khan, til den pakistanske TV-stasjonen Geo News.

– Det var et voldsomt smell, jeg kan ennå ikke høre ordentlig, forteller han fra sykehussengen.

Raste sammen

Den to etasjer høye moskeen raste sammen etter den kraftige eksplosjonen, og mange mennesker havnet under ruinene.

– Så langt er minst 50 døde hentet ut, men fortsatt ligger mange begravd under ruinene. Så mange som 70 kan ha mistet livet, sier den øverste administrative lederen i Khyber-regionen, Tariq Hayat Khan, til Geo News. Han legger til at minst 75 personer ble såret.

250 til stede

Moskeen lå like ved et politi-sjekkpunkt, melder BBCs korrespondent i Islamabad, og det skal ha vært mellom 250 og 300 mennesker til stede da angrepet skjedde. Flere av dem skal ha vært politifolk.

Pakistanske sikkerhetstyrker er nylig satt inn i Khyber-regionen for å stanse militante gruppers angrep på konvoier som frakter utstyr til NATO-styrkene i Afghanistan. Det blir hevdet at amerikanske etterretningstyrker er innblandet i jakten der flere al Qaida-ledere skal være tatt.

En rekke angrep

Nordvest Pakistan har opplevd en rekke selvmordsangrep satt i sammenheng med Taliban og splittelsen mellom shia— og sunnimuslimer.

Torsdag ble minst ti mennesker drept av en selvmordsbombe i Jandola i Sør-Waziristan

Rivalisering mellom militante grupper har fått skylden for angrepet som skjedde i en restaurant.

En talsmann for myndighetene sier en antar en gruppe militante i opposisjon til Talibans ledelse oppholdt seg i restauranten.

I forrige måned ble minst 25 mennesker drept i et selvmordsangrep mot en begravelsesseremoni i Dera Ismail Khan, en by i North-West Frontier-provinsen, like ved det delvis selvstyrte stammeområdet.

ÅSTEDET: Her sto en moske. Nå er det bare ruiner igjen.
Str/Pakistan
OVERLEVENDE: Medisinsk personale på sykehuset i Peshawar behandler en av de overlevende etter selvmordsbomben i moskeen i Jamrud.