Ifølge TV-stasjonen Tolo var det trolig så mange som seks tungt bevæpnede personer som angrep luksushotellet Hotel Intercontinental Kabul.

Øyenvitner forteller at det er hørt både skyting og eksplosjoner inne fra hotellet.

— Jeg så fem eller seks menn i sivile klær og bevæpnet med rifler som begynte å skyte da de kom inn i hotellet. Da kastet jeg meg ned på gulvet, sier Sayed Hussain. Han forteller videre at det deretter brøt ut skuddveksling mellom politiet og gjerningsmennene.

— Så hørte jeg en eksplosjon, forteller han videre.

Taliban står bak

Taliban var raskt ute med å ta på seg ansvaret for agnrepet, og en Taliban-talsmann sier det var rettet mot utenlandske gjester på hotellet.

Ifølge sikkerhetskilder er minst ti personer drept eller såret, men disse opplysningene er ikke bekreftet. En politikilde sa tidligere på kvelden at mange politifolk var såret.

Hotellet har strenge sikkerhetstiltak, og det er ikke kjent hvordan gjerningsmennene har kommet seg forbi sikkerhetskontrollene.

Skjerpet sikkerhet

Sikkerhetstiltakene på de fleste store hotellene i Kabul ble betydelig skjerpet etter angrepet mot Serena Hotel i 2009, der sju mennesker, deriblant den norske journalisten Carsten Thomassen, ble drept.

Tirsdagens angrep kommer få uker før de utenlandske styrkene starter tilbaketrekningen fra Afghanistan. I Kabul er imidlertid sikkerhetsansvaret allerede overlatt til de afghanske styrkene.

Mange har stilt spørsmål ved om afghanerne er i stand til å ivareta sikkerheten på en tilfredsstillende måte. (©NTB)