Kabul/Oslo: Flere av ofrene ved kjøpesenteret var utlendinger, men ingen nordmenn skal være rammet.

Ifølge afghansk politi sprengte en selvmordsbomber seg selv i luften i nærheten av det største kjøpesenteret i den afghanske hovedstaden tidlig fredag morgen. Det ble hørt minst to eksplosjoner og skyting i området, hvor det også ligger et hotell, et pensjonat og flere offentlige bygninger.

Minst 14 personer ble drept og 32 såret i angrepet, opplyser afghansk politi ifølge Reuters. En italiener og en franskmann er blant de drepte, og ifølge politiet og kilder i helsevesenet skal det også være flere indere blant ofrene.

Det er ikke meldt om nordmenn blant de rammede.

— Like etter den første eksplosjonen begynte ambassaden å kontakte nordmenn som er registrert i Kabul. Så langt er det ingenting som tyder på at nordmenn skal være drept eller skadd i angrepet, sier kommunikasjonsrådgiver Marte Lerberg Kopstad i Utenriksdepartementet til NTB.

— Ambassaden arbeider videre for å få kontakt med alle nordmenn i området, sier hun.

Taliban tar ansvaret

Innbyggere i området skal også ha hørt to eller tre mindre eksplosjoner, i tillegg til skuddvekslinger mellom politi og opprørere.

Selvmordsbomberen sprengte seg i luften like ved ei kebabsjappe i nærheten av kjøpesenteret Safi Landmark, som også omfatter et hotell, opplyser innenriksdepartementets talsmann Zemarai Bashary.

— To andre selvmordsbombere ble skutt og drept av politiet i samme område, sier han.

En talsmann for Taliban, Zabihullah Mujahid, sier den islamistiske bevegelsen tar på seg ansvaret for angrepet.

Svart røyk

Knust glass dekker gaten utenfor pensjonatet Park Residence Hotel, et pensjonat som ofte brukes av utlendinger. En reporter på stedet sier det er et stort krater i gaten.

Ambulanser ble sendt til åstedet etter angrepet, og svart røyk steg opp fra bydelen som var rammet.

Det har vært forholdsvis rolig i Kabul den siste måneden. Den forrige alvorlige voldsepisoden i byen var 18. januar da væpnede menn tok kontroll over flere bygninger i sentrum, utløste eksplosjoner og drepte minst fem FN-ansatte.

Også i dette angrepet ble et pensjonat rammet. Siden da har FN-ansatte blitt beordret til å finne seg sikrere bosteder.