Samme dag har selvmordsbombere drept minst tolv mennesker i landet.

I ett angrep i Uruzgan-provinsen ble ti sivile drept da en mann detonerte sprengstoffet han hadde på kroppen i nærheten av en kolonne med afghanske sikkerhetsstyrker.

I den sørlige Zabul-provinsen ble to amerikanske soldater drept, også det i et selvmordsangrep. Dette angrepet skjedde omtrent samtidig som Hamid Karzai avga presidenteden under innsettelsesseremonien i Kabul.

Det er ikke meldt om voldshandlinger i eller rundt Kabul, noe man på forhånd fryktet Taliban ville forsøke å gjennomføre ved innsettelsen av Karzai.

Hillary på plass

Karzai benyttet anledningen til å invitere sin politiske motstander Abdullah Abdullah inn i regjeringen.

Over 800 gjester, deriblant USAs utenriksminister Hillary Clinton, overvar seremonien, som også ble sendt direkte på afghansk TV.

Karzai ble utrop til vinner av presidentvalget i Afghanistan 2. november, dagen etter Karzais hovedmotstander Abdullah Abdullah trakk seg fra valgkampen fordi han mente at valget ikke ville bli fritt og rettferdig.

Sterk kritikk

Etter valget 20. august har Karzai og afghanske myndigheter måttet svare på sterk kritikk og beskyldninger fra vestlige stater og internasjonale organisasjoner om valgfusk og korrupsjon i landet.

Korrupsjon

I innsettelsestalen gjorde Karzai det klart at punkt en på hans dagsorden vil være korrupsjonen. Han hevdet at hans ministere var "kompetente og ærlige" og rede til å ta fatt på oppgaven.

Karzai sa også at han håpet landets egne styrker innen fem år vil være i stand til å ta seg av sikkerheten og at de utenlandske styrkene innen den tid kan reduseres.

Folketomt

Kabuls gater var prktisk talt folketomme ettersom sikkerhetsstyrker hadde satt opp en rekke veisperringer i forkant av seremonien for å hindre terroraksjoner. Den internasjonale flyplassen var stengt, fridag var proklamert og befolkningen bedt om å holde seg innendørs som et ledd i sikkerheten.