INGEBORG RYDSAA

Sammen med kusinen Vilde Solheim Nilsen (11 ½) bestemte hun seg for å gjøre noe for å hjelpe de mange som har mistet alt i katastrofen.

— Vi så det på TV og bestemte oss for å selge noen av de tingene vi ikke har bruk for.

Barbier og billedrammer

Lives far tok kontakt med daglig leder Rune Abrahamsen på Kiwi Florvåg for å spørre om de kunne sette opp et bord utenfor butikken. Det kunne de, og nå har jentene stått utenfor butikken i hele tre dager.

— Vi selger alt mulig, noe har vi fått i julegave, noe har vi fått fra mormor og noe har vi fått fra Kiwibutikken, forklarer Vilde og peker på noen av tingene på bordet..

Her ligger det alt fra øredobber til bamser og fotorammer. De to initiativtakerne har fått selskap av to andre jenter, lillesøster Mia og kusine Thea. Mia hadde bursdag i november og ga bort en Barbiedukke hun fikk da. I tillegg har både Bratz-dukker og dataspill blitt solgt. Jentene er ellers sånn passe fornøyd med responsen, som visstnok var aller størst den første dagen.

Kunden bestemmer pris

— De som vil ha noe, får selv bestemme prisen. Men det må ikke være sånn alt for lite, da, sier Vilde sjenert.

— Hva er altfor lite da?

— Nei, sånn når noen vil gi bare to kroner for en bamse for eksempel, sier Vilde og peker på en tøyhund som ligger på bordet.

— Den der vil vi ha i alle fall 20-25 kroner for. Det går an å bare gi penger også.

Mange vil hjelpe, en del går forbi og mange sier at de støtter på annen måte, forklarer jentene. De vil bli stående ut dagen, og så kanskje i nyttårshelgen

— Men nå begynner det å haste, nå må vi sende ned pengene snart, sier Vilde.

De innsamlede pengene går til Røde Kors og Redd Barna.

ENGASJERTE SMÅJENTER: Vilde Solheim Nilsen (11 ½), Live Skiftesvik (10), Mia Skiftesvik (9) og Thea Skiftesvik (9) selger alt fra pepperkaker til telysholdere på Askøy. <br/>Foto: EIRIK BREKKE