— De er mistenkte fordi de ble påtruffet i forbindelse med fluktbilen, sier etterforskningsleder Håkan Persson til Aftonbladets nettutgave.

Etter å ha ranet to banker i Charlottenberg nordvest for Karlstad ved 11-tiden, forsvant minst to av ranerne i en stjålet Saab. Mennene var iført finlandshette.

Ranerne var bevæpnet med AK4 og pistol, sier politiinspektør Urban Mossberg ved politiet i Värmland til Aftonbladet.

Politiet setter ranene i forbindelse med et annet uoppklart bankran i grensebyen Årjäng i fjor.

— Den militære presisjonen i alle disse ranene kan tyde på en sammenheng, og vi sjekker nå disse opp mot hverandre, sier Mossberg til VG Nett.

Ingen kom fysisk til skade under ranene. Cathrine Montgomery var vitne til begge ranene, i Nordbanken og Sparbanken. Montgomery er selger og var på kundebesøk i Charlottenberg. Hun hadde vært et ærend i Nordbanken, og hadde forlatt banken et halvt minutt før ranerne slo til.

— Det føltes som jeg var med i en film da jeg sto der midt mellom to ran. Mest av alt var jeg redd for at de skulle begynne å skyte vilt, sier Montgomery til Aftonbladet.

— Da jeg gikk bortover gaten så jeg at noen sto og så rart på meg. Så fikk jeg se en mørkkledd, lang mann med AK4 stå og holde vakt utenfor banken, forteller hun. Mannen sto på stedet i om lag 20 minutter og holdt «byen i sjakk» mens de øvrige ranerne opererte inne i bankene. Flere og flere mennesker samlet seg ute på gaten.

Etter ranene hoppet ranerne inn i bilen, en sølvgrå Saab 9000, slengte en bag inn og forsvant i stor fart fra stedet.

NTB