— Dette er det mest ekstreme jeg har opplevd på mine 20 år her nede. Sykebilene har gått i ett. Av de 26 i vestlandstroppen, har 17 vært innom sykestuen med blemmer og fotskader, sier kaptein og troppleder Hans-Jacob Berntsen til Bergens Tidende.

— Onsdag var det ekstremt varmt, mellom 35 og 37 grader. En slik varme har det bare vært en gang tidligere i løpet av de 87 årene marsjen er blitt arrangert.

— Torsdag var temperaturen bedre, men det er svært tøft å gå under slike omstendigheter.

Arrangørene tok ingen sjanser og kortet ned ruten en mil for alle deltakere, slik at de militære gikk fire og de sivile tre mil. Vi har heldigvis fått alle i mål. Men det er klart at disse forholdene tærer kraftig på kreftene. Jeg har aldri vært så sliten i hele mitt liv, sier Berntsen.

På marsjens tredje dag torsdag kom beskjed om lettelser i antrekket og at deltakerne skulle gå uten pakninger. Over 1800 måtte gi seg under de vanskelige forholdene, men fortsatt er over 42.000 med i marsjen.

Nijmegen-marsjen er på 170 kilometer og skal tilbakelegges på fire dager. Marsjen startet tirsdag 15. juli og skal avsluttes i dag.

Både sivile og militære fra over 40 nasjoner deltar på denne tradisjonelle marsjen. Troppen fra Bergen er den norske avdelingen som har flest deltakelser bak seg.