De seks soldatene døde av skader de ble påført da kjøretøyet deres ble rammet av en bombe i veikanten i Helmand-provinsen søndag. Angrepet er det verste ISAF er blitt utsatt for på flere måneder i Afghanistan.

Canadiske forsvarsmyndigheter bekreftet søndag ettermiddag lokal tid at de drepte soldatene var canadiske statsborgere. Det er stort sett soldater fra Storbritannia og Canada som opererer sør i Afghanistan.

– Seks ISAF-soldater døde i dag i Sør-Afghanistan av skader de fikk da kjøretøyet deres traff en sprengladning, heter det i NATOs uttalelse søndag.

Tidligere søndag ble én NATO-soldat drept da en bombe eksploderte langs en vei i Sør-Afghanistan. Dermed har sju utenlandske soldater måttet bøte med livet første påskedag.

ISAF-styrken og afghanske regjeringsstyrker har satt i gang en omfattende offensiv mot Taliban-geriljaen i Helmand-provinsen i den sørlige delen av landet. Rundt 5.000 soldater deltar i operasjonen.

Det er foreløpig ikke kjent hvem som sto bak søndagens angrep, men ansvaret for lignende angrep er tidligere tillagt Taliban-geriljaen. I alt 34 utenlandske soldater er drept i Afghanistan siden januar.