Det er uklart hvor mange mennesker som befant seg i boligblokkene i byen Pengxi i Zheijiang-provinsen da de ble begravd av skredet, ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

Skredet ble utløst av kraftig nedbør som er en følge av Morakot, som allerede har kostet seks mennesker, blant dem en liten gutt, livet i Kina.

Seks mennesker ble trukket ut i livet fra ruinene av de seks eller sju fire etasjer høye boligblokkene som lå nedenfor høye åser. Men tilstanden for en av dem er kritisk. Redningsoperasjonen hindres av store mengder søle og stein.

Rundt 1,4 millioner mennesker ble evakuert før Morakot feide inn over Kinas østkyst søndag ettermiddag etter å ha gjort store ødeleggelser på Taiwan i helgen.

Uværet ble mandag nedgradert til tropisk storm, men den fortsatte å dumpe store nedbørsmengder over Kina, og i Shanghai forberedte de seg på det verste.

Taiwan hardt rammet

Minst 38 mennesker har mistet livet, og 62 er savnet som følge av de verste oversvømmelsene på 50 år på Taiwan.

Oversvømmelsene er en følge av Morakot som raste over øya i helgen og dumpet nesten tre meter nedbør før den fortsatte mot fastlandet i Kina.

Redningsmannskaper jobbet tirsdag for fullt for å ta seg fram til en fiskerlandsby i Pingtung i Kaohsiung der de 600 innbyggerne har vært isolert siden veien dit ble ødelagt av jordskred.

De første hjelpemannskapene som ble sluppet ned over landsbyen, meldte tilbake at hele landsbyen var forsvunnet i sølemassene.

Både pansrede kjøretøyer og landingsfartøyer ble satt inn i redningsoperasjonen etter at det viste seg umulig for forsvarets helikoptre å lande på grunn av den sleipe bakken.

Under sølevann

Det kraftige uværet har skapt store problemer i hele den sørlige og østlige delen av øya, med jordskred og oversvømmelser som har lagt store jordbruksarealer under dypt brunt sølevann og skapt elver av byenes gater.

I den sørøstlige delen av øya veltet et seks etasjer høyt hotell ut i de frådende vannmassene. Men alle som bodde på hotellet, og alle de ansatte var brakt i sikkerhet på forhånd.

Samtidig forberedte innbyggerne i Japans hovedstad Tokyo seg på at en annen tyfon, Etau, skulle feie inn over byen.

Allerede har tolv mennesker mistet livet og mange er savnet i Hyogo som resultat av tyfonen. 18 mennesker er fortsatt savnet.