Ivanov, som tilhører det konservative regjeringspartiet VMRO-DPMNE, vant med to tredeler av stemmene over opposisjonens kandidat Ljubomir Frckovski fra sosialistpartiet SDSM.

Men oppmøtet var så lavt at det var risiko for at hele valget kunne bli annullert. Valgkommisjonen sa at frammøtet ville ligge på 40,79 prosent, mens det kreves minst 40 prosent for at valget skal være gyldig.

Ivanov fikk 35 prosent av stemmene i første valgomgang for to uker siden, mens Frckovski, som er tidligere utenriksminister, fikk knapt 20 prosent.

I annen omgang søndag hadde Ivanov 63,4 prosent da 96 prosent av stemmene var opptalt, mens Frckovski hadde 36,6 prosent.

Test for EU og NATO Valget regnes som en test på om Makedonia er klar for medlemskap i EU og NATO.

Ivanov sier selv at han er mannen som kan bedre det dårlige forholdet til nabolandet Hellas som hittil har forhindret landets ønske om medlemskap i de to organisasjonene.

– Vår første jobb blir å løse navnekonflikten med vår nabo Hellas. Jeg er sikker på at vi kan innse at vi har felles interesser og komme fram til et kompromiss, sa Ivanov søndag.

Hellas har stanset alle Makedonias forsøk på å bli med i NATO og EU fordi Makedonia har samme navn som Hellas’ nordligste provins.

Delt land Valget viste at Makedonia fortsatt er et delt land, 17 år etter uavhengigheten fra Jugoslavia.

Mens det albanske mindretallet deltok i første valgomgang, da det var flere albanske kandidater, holdt de seg stort sett hjemme i annen omgang da valget sto mellom to slaviske kandidater. Albanerne utgjør rundt en firedel av befolkningen.

Ifølge valgobservatører gikk valget riktig for seg, i motsetning til parlamentsvalget i fjor som var preget av vold og tumulter, med én drept og flere skadde som resultat.