Mandag kunngjorde han at han er rede til å møte sine politiske motstandere i debatter.

Schwarzenegger sa mandag at han vil møte Californias nåværende guvernør Davis Gray og andre politiske motstandere til debatt.

7. oktober skal Californias velgere avgjøre om Gray beholder jobben, og hvem som eventuelt erstatter ham.

Kongressen-medlem David Dreier skal forhandle frem betingelsene for de debattene filmhelten skal stille i.

— Californierne kommer til å elske å se Arnold Schwarzenegger debattere mot Gray Davis og de andre kandidatene, sa Dreier mandag.

Det er usikkert om Davis kommer til å stille til debatt, fordi han ikke er i direkte konkurranse med de kandidatene som ønsker å erstatte ham.

TV-reklame

Etter å ha ligget lavt i mer enn en uke viser Schwarzenegger tegn på ta han er klar til for alvor å starte kampen om velgerne. Filmstjernen har bestilt TV-reklame til en verdi av opptil en kvart million dollar. Reklameinnslagene på 60 sekunder skal sendes på San Franciscos TV-kanaler fra onsdag til søndag, ifølge Mike Kennedy, salgssjef for kanalen KRON-TV.

På en meningsmåling offentliggjort i helgen ledet Davis nestkommanderende Cruz Bustamante med 25 prosents oppslutning, foran Schwarzenegger med 22 prosent.

Møter Shultz

Onsdag skal Schwarzenegger møte sine to mest fremstående rådgivere, utenriksminister George Shultz og Warren Buffet.

Shultz var utenriksminister under president Ronald Reagan fra 1982 til 1989, og han var finansminister under Richard Nixon. Sammen med milliardæren Buffett vil Shultz få ansvaret for å løse Californias økonomiske problemer dersom Schwarzenegger blir valgt til ny guvernør.

NTB

NY KAMP: Arnold Schwarzenegger er kjent for å uskadeliggjøre sine motstandere på film. Nå er han klar for en annen type strid.
FOTO; SCANPIX/CAMERA PRESS