Justisminister Herta Däubler-Gmelin avviser spekulasjonene, men både det tyske nyhetsbyrået DPA og avisen Bild siterer kilder som sier at hun er ferdig som justisminister.

Ifølge DPA kommer Schröder til å sparke Däubler-Gmelin uansett om sosialdemokratene vinner søndagens valg eller ikke. Byrået viser til regjeringskilder.

Avisen Bild skriver samme dag at Schröder ikke kommer til å be henne om å fortsette i stillingen hvis koalisjonen hans vinner valget. Kilder sier til avisen at hun kommer til å kunngjøre sin avgang etter at valglokalene stenger søndag kveld. Uttalelsen som kan koste justisministeren jobben ble gitt i en diskusjon med fagforeningsfolk tidligere i uken. Ifølge to vitner skal hun ha sammenlignet de politiske metodene til USAs president George W. Bush med Hitlers.

— Amerikanerne har nok olje. Bush ønsker å ta oppmerksomheten bort fra innenrikspolitiske problemer. Dette er en populær metode. Hitler brukte den også, skal Däubler-Gmelin ha sagt med henvisning til USAs sabelrasling overfor Irak.

(NTB)