Big Joe, som schæferen het, bar med seg et skriftlig frieri, da den i forrige uke ble stanset av jentas bror, som hadde spionert på paret. Han og resten av familien hadde tre år før forsøkt å stanse forholdet, fordi jentas kjæreste var en fattig student uten sosial status.

Broren ble så rasende da han leste brevet Big Joe bar på, at han kastet stein på hunden til den var død, heter det på BBCs nettsider (). Han svor at søsterens elsker skulle lide samme skjebne, men ble stanset før han kunne begå drapet.

Selv om de elskende er ulykkelige over Big Joes død, ser historien likevel ut til å få en lykkelig slutt. Familie og venner har nå gått i forbønn for jenta hos hennes far, som har latt seg formilde av historien, gitt sin velsignelse til paret og lovet å stelle i stand bryllup.

Det jordanske samfunnet preges av tradisjonell og konservativ islamisme, og er ofte blitt kritisert for kvinneundertrykking. Hvert år skjer det rundt 25 såkalte æresdrap på kvinner som beskyldes for å ha krenket familieæren.

(NTB)