Kapteinen på "Scandinavian Star" innrømmer at brannmenn fra land kan ha blitt villedet av mannskapet under redningsarbeidet.

Ifølge Ekstra Bladet skal mannskapet ha sagt til brannmennene at det ikke var mulig å pumpe vann på flammene samtidig som man pumpet vann ut av båten. Derfor ble slokkingen flere ganger avbrutt for å lense båten.

Kaptein Hugo Larsen innrømmer overfor Dagbladet at denne informasjonen ikke var riktig og at redningsmannskapene derfor kan ha blitt villedet.

— Det er klart at det er mulig å pumpe vann ut samtidig som pumpene går. Det var separate lense- og brannpumper, sier Larsen. Han understreket imidlertid at han ikke kan gå god for påstander framsatt i pressen om hvilke kommandoer som ble gitt under redningsoperasjonen.

Ny etterforskning?

Dansk politi gjennomgår nå saken på nytt og det er ventet at det utpå nyåret vil bli avgjort om det skal iverksettes ny etterforskning. Blant annet vil man undersøke påstander om at brannen ble påtent av mannskapet for å utløse en gigantisk forsikringssum til eierne. Det hevder et vitne som har vært ansatt i rederiet SeaEscape, som etter alt å dømme var de reelle eierne av "Scandinavian Star" på ulykkestidspunktet.

Hugo Larsen tror ingen av de faste medlemmene av mannskapet kan ha påtent brannen.

— Det må i så fall være noen blant de åtte mennene som fulgte med båten fra SeaEscape i USA. Det må jo være dem. Resten av mannskaper har ikke noe det å gjøre, sier Larsen til Ekstra Bladet.

Maskinsjef

Larsen vil ikke kommentere oppførselen til maskinsjefen og to av hans medarbeidere. Ifølge brannmester i Göteborg, Ingvar Brynfors, forsøkte de tre å sabotere slukningsarbeidet. Ekstra Bladet har flere ganger forsøkt å komme i kontakt med maskinsjefen uten å lykkes.

(NTB)