– Litt av en julegave om vi får kontakt med den, sier teknisk koordinator for prosjektet, sivilingeniør Eivind Sæther, til Aftenposten.

For et par dager siden fikk Sæther en e-post fra det amerikanske luftforsvaret, som overvåker hver minste gjenstand i verdensrommet, om at de hadde observert en gjenstand utenfor modersatellitten SSETI. De mener det lille objektet ble løst ut i sin egen bane 15. desember.

Sæther sier at opplysningene tyder på at det faktisk dreier seg om den savnede satellitten NCUBE-2, og at de har hatt rett i sine antakelser om at den ble hengende fast i modersatellitten.

Han sier at de har bedt studenter om å bemanne lyttestasjoner for å lytte etter signaler fra satellitten, og at de også har sendt ut en oppfordring til radioamatører verden over om å lytte.

NCUBE-2 er den første norskbygde satellitten. Den ble bygd av over 80 studenter ved flere norske universiteter og høyskoler.

Den ble skutt opp i den europeiske bæresatellitten SSETI Express med en rakett fra en russisk base i oktober. Oppskytingen var problemfri, men da SSETI var oppe i verdensrommet, ble det aldri mer hørt noe fra den norske satellitten.