— Endelig et gledelig budskap oppi det hele, sier informasjonsleder Trygve Hillestad ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Allerede i går fikk politiet opplysninger om at familien - bestående av mor, far og to barn - kunne være kommet til rette.

— Først i dag fikk vi det bekreftet. Familien er nå hjemme i Bergen. De skal være fysisk uskadet, sier Hillestad.

— Etter det jeg er fortalt, kom familien hjem i det de sto og gikk i da katastrofen rammet, føyer han til.

- Ta kontakt!

Politiet ber nå folk som har kommet seg hjem til Hordaland og Sogn og Fjordane via andre steder enn Flesland, om å ta kontakt med sitt lokale lensmannskontor.

— Vi har fått melding om at enkelte har tatt tog eller buss til Bergen, og dermed ikke blitt registrert. Jeg har også fått høre at noen har tatt drosje over lange strekninger. Det er viktig at de tar kontakt, slik at vi får registrert dem, sier informasjonsleder Hillestad.

— Er det et betydelig antall som har kommet til Bergen på denne måten?

— Nei. Men det skal være noen.

Åsane-familie fremdeles savnet

Ved Arna og Åsane politidistrikt får bt.no opplyst i formiddag det ikke er noe nytt om familien på tre fra Åsane er meldt savnet i Khao Lak, ferieparadiset som er jevnet med jorden.

Ingen har hørt noe fra far (46), mor (43) eller et syv år gammelt barn.

Den 43 år gamle moren har flere eldre barn hjemme, som ikke var med på ferien.

— Vi kan ikke gjøre annet enn å la dette gå gjennom de offisielle kanalene: UD og Kripos, sier politiførstebetjent Rune Tveit til bt.no.

Han vil være i løpende kontakt med de pårørende i Åsane gjennom helgen.

- Kaos

Hittil er det Utenriksdepartementet (UD), Kripos og Politidirektoratet som har koordinert de mange savnet-meldingene som har kommet etter flodbølge-katastrofen.

I går gikk imidlertid politidirektør Ingelin Killengren ut og oppfordret folk som savner sine kjære i Thailand om å ta kontakt med de lokale politimyndighetene.

Hillestad er redd det skjuler seg mange lokale turister fra Bergen og resten av Hordaland i savnet-listene til Utenriksdepartementet.

— Hordaland politidistrikt går nå over i en mer aktiv rolle. Vi skal ta hånd om de lokale savnet-meldingene. Det er grunn til å frykte at langt flere er savnet enn det som er kjent, sier Hillestad.

Informasjonslederen understreker hvor vanskelig det er å få oversikt over hva som har skjedd.

— Det finnes ingen kriseplaner i Norge for dette. Dette er så stort, så mange er involvert

— Er det aktuelt for bergenspolitiet selv å reise ned til Thailand?

— Nei. Kripos tar seg av den biten.