Eieren Carolyn Hoffe fjernet tepper og møbler og flyttet sauene inn i stua da det ble oppdaget munn— og klovsyke på en nabogård og myndighetene ga beskjed om at alle dyr innenfor en tre kilometers radius skulle avlives.

Men hun måtte til slutt slippe slakterne inn i huset da politiet kom med ransakingsordre til huset hennes ved Dumfries i Skottland.

Etter at de fem sjeldne hollandske Zwartbles-sauene var avlivet, kom hun gråtende ut for å snakke med pressen og naboer som hadde stilt opp for henne.

— De skulle ikke vært døde. Men de sa de skulle bryte ned døra om jeg ikke åpnet, sa hun. Sauene, som het Maggie, Matthew, Melissa, Emily og Eva, var ikke smittet.

Tautrekkingen mellom henne og myndighetene kom i medienes fokus etter at den hvite kalven Phoenix ble reddet i siste øyeblikk da myndighetene endret sin politikk.

Millioner av dyr er blitt slaktet i Storbritannia for å stanse munn- og klovsykeepidemien. De fleste var ikke syke, men ble avlivet likevel for å stanse smitten. Nedslaktingen utløste stadig sterkere kritikk for å være overdrevet.

NTB-AFP-Reuters