Kvinnen krever erstatning for at hun og hennes datter ble arrestert på et kjøpesenter i 2004 fordi de angivelig ikke var anstendig kledd. I Saudi-Arabia gjelder strenge moralske lover, og kvinner får ikke lov å ferdes offentlig uten å være tildekket fra topp til tå.

Religionspolitiet tvang kvinnens sjåfør til å gi fra seg bilen, og kjørte deretter mor og datter til politistasjonen der helsetilstanden til den allerede syke moren ble forverret, ifølge hennes advokat.

Saken kommer opp for en sivil domstol i Riyadh på søndag. Tidligere har en islamsk domstol nektet å befatte seg med saken med henvisning til at et medlem av religionspolitiet «ikke kan dømmes».

I forrige måned meldte den saudiarabiske avisen al-Watan at stadig flere saudiarabere stiller seg kritisk til religionspolitiet, eller Kommisjonen for fremme av dyd og forhindring av synd, som det egentlige navnet er.

I fjor forsøkte innenriksdepartementet å stramme tøylene til religionspolitiet ved å tvinge det til å overlevere arresterte personer til det vanlige politiet i steden for selv å avhøre dem, uten å lykkes.