Saudiarabiske tjenestemenn holdt onsdag samtaler med amerikanske kolleger i Washington, og drøftet både oljesituasjonen og bruk av baser i Saudi-Arabia i en eventuell Irak-krig. Amerikanske talsmenn betegnet baseforhandlingene som "produktive".

-Vi har hatt og vi fortsetter å ha et meget godt samarbeid med Saudi-Arabia i svært mange saker, blant dem krigen mot terrorisme. Mer enn det kan jeg ikke røpe, sa det amerikanske utenriksdepartementets talsmann Richard Boucher til pressefolk.

Stans i produksjon

Irak produserer i dag rundt 2,2 millioner olje per dag. USAs president George W. Bush truer med å angripe Irak hvis landet ikke oppfyller kravene om at det må kvitte seg med sine masseødeleggelsesvåpen, og et slikt angrep vil trolig føre til full stans i oljeproduksjonen.

Oljeprisen steg igjen på de internasjonale markedene onsdag, og i London ble nordsjøolje av Brent-kvalitet notert til 32,77 dollar per fat, 45 cent mer enn dagen før. Prisstigningen skyldes ifølge meklere både krigsfrykt og bekymring over lave beholdninger i USA.

(NTB)