serbia etter krigen Meningen var å marsjere gjennom den eksklusive bydelen Dedinje med krav om Milosevic avgang. Men store mengder politifolk sperret veien til bydelen som ligger noen kilometer fra sentrum, og mange demonstranter begynte å løpe vekk da fullt utstyrt opprørspoliti beveget seg mot dem. Sammenstøtene skjedde bare kort tid etter at demonstrasjonen hadde forlatt Republikkplassen i sentrum av byen.

Køller og vannkanoner Flere hundre politifolk med køller og vannkanoner gikk til angrep på demonstrantene for å drive dem bort, melder det tyske nyhetsbyrået DPA. En ung jente skal ha blitt alvorlig skadd i hodet, og minst fire personer skal ha blitt brakt til sykehus med skader, melder det serbiske nyhetsbyrået Beta. Andre melder at 15 personer er skadd, blant dem fem journalister. Det er første gang demonstrasjonene i Beograd har utviklet seg til voldelige konfrontasjoner og den niende dagen med påfølgende demonstrasjoner mot Nilosevic-regimet.

Spent Spenningen mellom demonstranter og politi var til å ta og føle på allerede under møtet i sentrum av Beograd før selve marsjen begynte. Demonstrantene ropte slagord mot regjeringen og president Milosevic, men noen slagord vitnet om misnøye med at Milosevic hadde gitt opp krigen om Kosovo. -— Slobo, din feiging, du forrådte Kosovo, lød ett av dem.

Store styrker Politiet var oppstilt i fire rekker bak hverandre og utstyrt med fire pansrede kjøretøyer og tre vannkanoner, ifølge flere kilder. Store politistyrker oppholdt seg i gater i nærheten, ifølge øyenvitner. Demonstrasjonen begynte på Republikkplassen i sentrum av Beograd klokken 20.30 norsk tid. Før demonstrasjonen sa opposisjonslederne at demonstrasjonen skulle foregå fredelig. Det var varslet demonstrasjoner i til sammen 20 serbiske byer.

NTB-REUTERS-DPA Beograd