Oppholdet utenfor romstasjonen varte i 8 timer og 56 minutter. Den forrige rekorden fra mai 1992 var på 8 timer og 29 minutter. Astronautene Jim Voss og Susan Helms utførte utendørsarbeid på romstasjonen mindre enn 24 timer etter at de ankom, melder BBC News.

Romfergen Discovery tok av med det nye mannskapet til den internasjonale romstasjonen (ISS) torsdag. Foruten de amerikanske astronautene består Ekspedisjon 2 av kosmonaut og kommandør Yuri Usachev. Romfergen tok med seg Ekspedisjon 1 hjem. Bill Shepherd, Yuri Gidzenko og Sergei Krikalev var på ISS siden november. Susan Helms blir den sjette kvinnen som bor på en romstasjon.

Ekspedisjon 2 starter forskningsprosjektene på ISS. I Laboratoriet Destiny skal det blant annet forskes på mikrogravitet, stråling, kreft og diabetes. Det amerikanskproduserte laboratoriet er det mest sofistikerte som noen gang er bygget.

ISS er det største menneskelagde objektet i rommet. Den veier 112 tonn, og måler 51x72x27 meter. Banehøyden er på 400 kilometer.

Romstasjonen skal etter planene være komplett i 2006. Den vil være en av de klareste objektene på nattehimmelen.(Origo)