Britiske soldater hoppet ned fra stridsvognene og trakk seg tilbake uten å løsne skudd. Hendelsen fant sted kort tid etter at britiske soldater hadde avfyrt varselsskudd mot demonstranter som hadde kastet stein på dem.

Bakgrunnen for demonstrasjonen er en rapport om at irakisk politi hadde arrestert to menn, men hadde nektet å overgi dem til britiske styrker som har ansvaret i området. Det er ukjent om noen ble skadd i episoden.

Irakiske myndigheter pågrep mandag to britiske statsborgere i Basra i sør-Irak for å ha skutt mot politiet, ifølge en irakisk tjenestemann.

Tjenestemannen sa at han hadde blitt informert av det britiske militæret om at de to var soldater i sivile klær på spaningsoppdrag.

– De kjørte en sivil bil og var kledd i sivile klær da en skuddveksling mellom dem og en irakisk patrulje brøt ut, sier tjenestemannen til Reuters.

– Vi etterforsker saken, og en irakisk dommer er satt på saken for å forhøre dem, sa tjenestemannen. Fotografier fra Reuters viser to briter i sivile klær.

Britiske militære myndigheter sa de ikke kunne bekrefte hendelsen, men at de etterforsket den.