Makiri trodde hun aldri skulle få se de ni barna sine igjen da hun endelig ble reddet av en lastebilsjåfør som hadde fått motorstopp like ovenfor skråningen der bilvraket lå.

Full sjåfør

Det var søndag at den 43 år gamle kvinnen traff en 45 år gammel bekjent som hun ikke hadde sett på flere år. Hun ble med vennen og hans kjæreste på fest, og her drakk de tre alkohol i flere timer.

Kvinnen skulle bare sitte på hjem fem kilometer gjennom byen Opper Hatt, men ferden endte over 50 mil unna.

— Jeg forsøkte å få ham til å slippe meg av, men han kjørte så fort, sier kvinnen ifølge avisen The New Zeeland Herald.

Bilen kamuflert

Like utenfor byen Taupo skar bilen utfor veien og ned en skråning. Vraket ble liggende skjult av busker og trær, og var umulig å få øye på fra den hardt trafikkerte hovedveien.

Da Makiri kom til seg selv var det blitt tidlig morgen. Ved siden av henne lå de to andre i bilen døde.

Men dette var bare begynnelsen på marerittet. Timene gikk og Makiri klarte ikke å komme seg ut av bilvraket. Hun vekslet mellom å være bevisstløs og våken. Det fantes verken mat eller drikke i bilen, men den skadde kvinnen klarte å stikke en tomflaske ut av et knust vindu for å samle opp regnvann som hun senere drakk.

Brøt gylden regel

Etter fire dager senere stanset en lastebil ved en tilfeldighet like ovenfor der den skadde kvinnen lå hjelpeløs. Sjåføren hørte hennes rop om hjelp og fikk tilkalt assistanse.

Nå hviler Makiri ut på sykehus. Hun pådro seg skader i hodet og i ansiktet, men kommer ikke til å få varige mén etter ulykken.

Hun forteller at hun har vært sint på seg selv for at hun brøt sin gylne regel og satte seg inn i en bil med en beruset sjåfør.

— Jeg gjorde nettopp det jeg har bedt barna mine om å aldri gjøre og så hendte dette. Nå må jeg holde hodet høyt og bare være takknemmelig for at jeg fortsatt er i live, sier Makiri.